Nem a megszokott módon, de az online oktatás keretein belül az idei tanévben is megrendezésre került a Digitális Témahét.

2021. március 22. és 26. között szerveztük meg külső partnerünk, az OTP Fáy András Alapítvány közreműködésével iskolánk 9.a, 9.b, 9.c és 9.d osztályos tanulói számára a Digitális veszélyek, pénzügyi ragadozók elnevezésű online kurzuson való részvételt.

A Fáy Digitális Oktatási Program keretein belül az online kurzuson megismerkedhettek a diákok a pénzügyi tudatossággal, a lehetséges digitális veszélyekkel. A tananyag egyéni ütemben való feldolgozásához játékos tesztek, videós- interaktív tartalmak nyújtottak segítséget a diákok számára. A távoktatás során olyan témakörökben kaptak tájékoztatást diákjaink, mint pl. a pénzügyi visszaélések különböző formái, az internetes vásárlás veszélyei, kockázatos befektetések felismerése, bankkártya biztonságos használata.

A Digitális Témahét zárásaként egy online ellenőrző teszt kitöltésével adtak számot megszerzett tudásukról.

A kurzus hasznos segítséget nyújtott abban, hogy a diákok tájékozottságuk révén ne válhassanak pénzügyi ragadozók áldozatául.

Font Resize
Engedélyezi a kontraszt módot?